In een eerder bericht heb ik een afbeelding geplaatst van de boksopleiding, een Meerjaren Bokser Opleidings Plan. Dit plan heb ik geschreven als Hoofdcoach Jongeren van de Nederlandse Boksbond om lijn aan te brengen in de opleiding van boksers naar een internationaal podium.

Ik heb nog wat aanvullingen gevonden die ik in 2009 heb gemaakt als plan voor de opleiding van een bokser. Het is nog steeds gangbaar maar alleen gebruikt door mijzelf, niet iets wat de Boksbond heeft overgenomen of ik heb aangeboden. De oplettende lezer ziet ook dat de fasen een naam hebben gekregen die correspondeert met het Graduatie Examen dan ik samen met Dennis Arts in dezelfde periode voor de Nederlandse Boksbond heb herschreven.

Ondertussen zullen wel wat zaken aangepast zijn maar het blijft goed overeind qua basis indeling. De trainingsuren moeten wel fors omhoog. Scholieren en Cadetten moeten 8 uur per week trainen, Junioren 10-12 en Jeugd 14 uur per week om de top te bereiken.

boksopleiding, trainbaarheid en belastbaarheidDe stappen in het Meerjaren Bokser Opleidings Plan die de trainbaarheid en belastbaarheid weergeven.

Boksopleiding, Fasen bokscarriereDe stappen in het Meerjaren Bokser Opleidings Plan die de benodigde fasen weergeven.

 

Boksopleiding Faciliteiten bokscarriere

De stappen in het Meerjaren Bokser Opleidings Plan die de benodigde faciliteiten weergeven.

Boksopleiding carriere bokser, de Nederlandse Boksbond

De stappen in het Meerjaren Bokser Opleidings Plan waarbij de rol van de Nederlandse Boksbond is weergeven.