BOKSEN VOOR JEUGD: VOOR DE LOL OF ALS WEDSTRIJDBOKSER

boksen voor jeugd en kinderen

met wilskracht en plezier doelen halen

Boksen voor Jeugd begint met spelvormen

By cobra boxing

Boksen voor jeugd…

Cobra Boxing is gespecialiseerd in het geven van bokstrainingen aan kinderen en jeugd. Eigenaar Eduard van Uffelen is jarenlang Hoofdcoach Jeugd geweest bij de Nederlandse Boksbond. Samen met de eigen clubtrainers van deze boksers is de Jongerenopleiding tot een succes gemaakt. Een groot aantal van deze boksers zijn nu nog steeds actief en boksen of hebben gebokst in de A selectie.

Jeugd bokst op eigen niveau
Vanuit deze expertise kan Cobra Boxing jeugd op een leuke en uitdagende manier kennis laten maken met het boksen. Daarbij staan algemene ontwikkeling, plezier bij het sporten en een goed plan centraal. Boksen is daarbij het middel, niet alleen het doel. Uiteindelijk goed worden in boksen is de uitkomst.

Naam uit jeugdopleiding ABCC Apeldoorn
Het is ook leuk om te vermelden dat de naam Cobra Boxing uit de aanloopperiode van het ontstaan van de jongeren selectie voortkomt. Om een stoere naam te geven aan de opleiding is COBRA de samenvoeging geworden van de basis aandachtspunten van de jongeren opleiding. COBRA staat voor COördinatie COncentratie COnditie Behendigheid Reactievermogen en Assertiviteit.

Theo
Maak ook kennis met Theo, de eerdere mascotte van de jongeren selectie. Theo is geen kobra maar zijn goede vriend de schildpad.

De naam Theo staat voor Taai Hard En Onverslaanbaar. Theo heeft hele grote ogen en ziet daarmee alles. Theo heeft ook een hard schild waardoor hij zichzelf prima kan verdedigen en op tijd zijn koppie kan intrekken. Doordat Theo ook heel slim met boksen bezig is lijkt hij onverslaanbaar te zijn en heeft hij altijd goede aanwijzingen.

Boksles op scholen

Kinderen vinden boksen erg spannend. Afhankelijk van de leeftijd worden de uitleg, de oefeningen en de manier van omgang afgestemd op het leerdoel. Leren om mét elkaar te boksen en niet tegen elkaar is de basis, maar ook discipline en assertiviteit zijn belangrijk. Er worden geen stoten op het hoofd gegeven maar juist leuke spelvormen aangeboden.

respect, discipline en humor

Boksen is ontdekken wat je kunt

\
Met respect voor jezelf en elkaar
\
Voor recreant tot wedstrijdbokser
\
Trainer in bezit van rijksgecertificeerd diploma en VOG
\
Gespecialiseerd in kidstraining en talentontwikkeling

Meer dan 15 jaar ervaring in het jeugdboksen

 

Beleef plezier aan de begeleiding en lessen van COBRA Boxing.
Vraag vrijblijvend een gesprek of proefles aan !