De jeugd heeft de toekomst

Personal Bokstrainer Jeugd

personal trainer boksen voor jeugd

voor alle aandacht op het doel

met cobra boxing

Personal Bokstrainer Jeugd: Waarom boksles voor jeugd zo leuk is…
Je algemene ontwikkeling is belangrijk wanneer je jong bent. De sport en de lessen moeten leuk en uitdagend zijn. En er moet perspectief zijn. Met een persoonlijk plan zal Cobra Boxing de bokstraining op jouw persoonlijke situatie afstemmen. Als je weerbaarder wilt zijn, sterker wil worden of je wil wedstrijden  boksen, alles kan.

Voor jongens en meisjes
De beste manier om te trainen is samen met anderen. Toch zijn er ook genoeg redenen om alle focus op je eigen doelen te hebben. Om snel te verbeteren en persoonlijke aandacht te krijgen. De les is in altijd onder toezicht van ouders of een andere volwassene.

Internationale ervaring helpt jou!
COBRA Boxing heeft internationale ervaring met honderden wedstrijden in binnen- en buitenland. Een groot deel met jongeren, op bokstoernooien, Jeugd EK’s en een Jeugd WK.  Met die ervaring en  jarenlange wekelijkse begeleiding van de jongerenselectie kunnen we snel zien wat er moet gebeuren. Wij weten wat gezond voor kinderen is. De mentale en lichamelijke vooruitgang wordt besproken met ouders en bijvoorbeeld clubtrainers.

Privé boksles voor kinderen
De training bestaat grotendeels uit opdrachten uitvoeren. Het is belangrijk om  veel op techniek te trainen. Dan weer kracht of behendigheid. Reactievermogen en snelheid krijgen ook veel aandacht. Waar wij zeker naar kijken is hoe het over een langere tijd zal zijn. We maken geen haast maar doen niets te weinig. Zeker weten dat je je prettiger gaat voelen en met steeds meer plezier gaat trainen. 

respect, discipline en humor

ontdekken wat je kunt

\

Met respect voor jezelf en elkaar

\

Voor recreant tot wedstrijdbokser

\

Trainer in bezit van rijksgecertificeerd diploma en VOG

\

Gespecialiseerd in kidstraining en talentontwikkeling

Wat vinden jeugdboksers?

kinderen vertellen

“Sterk zijn is niet het belangrijkste bij boksen.”: vertelde Mike aan een journalist van Kidsweek toen hij Nederlands Kampioen werd. Mike vervolgd: “Vooral heel veel trainen. Ik train een paar keer per week. Daar trainen we techniek. Ook doen we veel korte partijtjes spelboksen, steeds met andere kinderen als tegenstander. Naast de trainingen doe ik ook hardlopen voor mijn conditie. En ik heb thuis een bokszak staan om op te stoten.”

Is boksen een sport voor iedereen? “Nou, je moet niet bang zijn. Maar dat wordt ook vanzelf minder. Veel mensen denken dat boksen alleen voor jongens is maar er zijn ook genoeg meisjes die meedoen”.

Mike (13 jaar, wedstrijdbokser)

Uit de Stentor: Enzo, bokser in de Jeugd tot 66 kg, bokste op zaterdag een prima wedstrijd en dwong daarmee de finaleplek af voor zondag. “Mijn tegenstander was zeker aan mij gewaagd waarbij ik meer techniek en mijn tegenstander meer kracht meebracht. Door mij goed aan de door Eduard bedachte strategie te houden en op de juiste momenten accenten te zetten wist ik de wedstrijd naar mij toe te trekken en de kampioenstitel op mijn naam te zetten.”

Enzo (16 jaar, wedstrijdbokser)

Donna tegen Kidsweek Junior: Donna zit kort op boksen. Ze bokst tegen andere meisjes maar ook tegen jongens. “Het is best wel stoer om te zeggen dat je bokst. We gaan vaak schaduwboksen, ook voor de grote spiegel. Dan kun je zien hoe je staat en vecht je een beetje tegen jezelf. We slaan ook vaak tegen de bokszakken.”

Wat heb je allemaal geleerd?:”Hoe je moet staan en hoe je je handen moet houden. En ik heb gemerkt dat je niet per se sterk hoeft te zijn. Je moet vooral snel zijn zodat je de tegenstander kunt ontwijken.”

Donna (recreant, 10 jaar)

Kies voor jezelf

 

Beleef plezier aan de begeleiding en lessen van COBRA Boxing. 
Vraag vrijblijvend een gesprek of proefles aan !